Itse-tehty-Saippua: Jotain käytännöllistä, tarpeellista ja iho/luonto ystävällistä

torstai 7. huhtikuuta 2016   Nyt on melkein vuosi vierähtänyt uuden harrastuksen parissa. Muistan vielä kun selailin pinterestistä huulirasvareseptiä ja välillä törmäsin itse-tehtyjen saippuoiden kuviin ja resepteihin.  Ajattelin mielessäni, että minä en kyllä varmasti koskaan innostu tekemään saippuaa. Se tuntuin niin tylsältä ja kuka edes tarvitsee niin paljon saippuaa!!
   Mutta hetken selailtuani ja nähtyäni mitä kauniimpia saippuoita ja luettuani niiden hellävaraisuudesta ja luontoystävällisyydestä, mielenkiintoni heräsi. Seuraavat päivät ja illat, luin ja opiskelin saippuaa. Miten sitä tehdään? Miten valmistautua ja mitä välineitä tarvitsen? Mistä kaikesta voi valmistaa saippuaa ( esim. Avogadopyreestä ja vuohen maidosta)?...Ja omasta saippuasta voisin valmistaa esimerkiksi: pyykinpesuainetta, yleispesuainetta ja hellävaraista suolasaippuaa. Olin myyty! Minun oli pakko kokeilla. Kun olin hankkinut tarpeeksi tietoa ja katsonut tarpeeksi saippuanvalmistus videoita youtubesta, olin valmis. Minulla ei ollut edes digitaalista vaakaa sinä iltapäivänä kun päätin ruveta hommiin, lainasin naapurilta:D
   Ensimmäinen kerta oli jännittävää, olinhan tekemisissä lipeän kanssa. Onnistuin ja kipinä syttyi entisestään! Oma vaakani tuli postissa ja saippuan valmistus meinasi lähteä lapasesta. Valmistin melkein joka päivä yhden saippuasatsin. Täytyihän niitä erillaisia saippuoita pästä valmistamaan ja kokeilemaan mahdollisimman pian. Onneksi tahti on hiukan laantunut ja kaikki vapaa-aikani ei mene saippuan valmistamiseen, täytyyhän sitä välillä imuroidakkin ja laittaa ruokaa:) Mutta saippua on tullut jäädäkseen:D

Kuvissa mahtailee puhdas oliiviöljysaippuani, tuoksuton ja silkkisen tuntuinen iholla. Rakastan eteerisiä öljyjä, mutta tämä kastillian saippua ei mielestäni kaipaa tuoksua, näin se käy myös hyvin herkälle iholle.

Laitan tähän reseptin mukaan. Tämä on ehkä yksinkertaisin resepti mitä löytyy, mutta myös hellävaraisin.
   Saippuan tulee tekeytyä/kuivua 4 viikkoa ja oliiviöljysaippua paranee vanhetessaan, niinkuin viinikin:) Puolivuotta vanha saippua se vasta onkin hellävaraista.
   En rupea selittämään tässä mitä tarvikkeita ja välineitä tarvitset saippuan valmistukseen, mutta jos kiinnostuit ja olet vasta-alkaja kannattaa hankkia Saara Kuhan ``Käsintehtyä saippuaa´´-kirja ja käydä kurkkaamassa Karppaus ja perhe blogia, siellä on hyvät kuvalliset ohjeet saippuan valmistukseen.Kastillian saippua (Oliiviöljysaippua)

500g Oliiviöljyä
130g vettä
64g lipeää

1 rkl perunajauhoa ( tuo silkkisyyttä saippuaan)
unikon siemeniä koristeeksi

   Jos jotakuta kiinnostaa saippuan valmistus, mutta et ole vielä ehkä itse rohjennut kokeilla sitä. Ilmottaudu ihmeessä Taitokeskus Aivian saippuan valmistus kurssille joka pidetään 14.5. Kivääritehtaankadulla. Ilmottaudu täältä!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti